Comp-aS cursuslocatie

Welkom bij de Website van Comp-aS.
Verzorger van trainingen in Systeem Ontwikkeling en Beheer, Speciaal Oracle en Java.
Met helder en toegankelijk Nederlandstalig cursusmateriaal.
Algemene Informatie.
Comp-aS heeft zich onder leiding van IT specialist Henk van Driel ontwikkeld tot professionele Oracle en Java trainer. Sinds 1990 biedt Comp-aS onder namen als Orion, AS automatisering, Educom en AS informatica een breed pakket ICT diensten aan.

Onze Oracle expertise strekt zich uit van ontwikkeling (Developer en Designer) en databasebeheer (DBA en DBO) tot de grote stroom internet-tools van Oracle. In het Java-blok vindt u trainingen van Java Basis tot en met J2EE Enterprise Java Beans en JDeveloper.

Naast onze standaard cursussen bieden wij ook maatwerk cursussen aan. Op basis van de behoefte van de klant, en zo nodig naar aanleiding van een intake-gesprek, stellen wij een individueel opleidingstraject samen waarin de cursist alleen die zaken leert die hij nog niet (goed) beheerst en die voor zijn takenpakket relevant zijn.

De cursussen worden als individueel leertraject aangeboden, maar kunnen ook klassikaal1 worden verzorgd.
U kiest zelf in welke vorm u uw ICT-cursus volgt: individueel leertraject of klassikaal.
Ook is het mogelijk om de cursussen in-huis1 bij de klant te verzorgen.

Heeft u vragen over onze opleidingsmogelijkheden? Onze opleidingadviseurs helpen u graag verder.

1 Voor deze cursussen is een minimum aantal deelnemers vereist.


Partner OC ICT

In 2010 zijn we een samenwerking aangegaan met OC ICT. OC ICT is een opleidingscentrum dat zich heeft gespecialiseerd op het gebied van systeemontwikkeling en systeembeheer opleidingen voor de mainframe-omgeving. Naast trainingen op aanvraag (klassikaal, in-house, etc) worden maandelijks in Expertise Centra verspreidt over het hele land, trainingen verzorgt waarbij op individuele basis Oracle en Java trainingen gevolgd kunnen worden.

Partner Centric Training

Om onze opleidingen nog breder te kunnen aanbieden, hebben we een partner gezocht en gevonden in Centric Trainingen. Vrijwel al onze Oracle en Java trainingen worden ook via hen aangeboden en door ons in Amsterdam, Eindhoven, Rijswijk, IJsselstein en Zwolle verzorgd.


Oracle Database Trainingen
Het cursusmateriaal voor Oracle Database trainingen is nederlandstalig, tenzij dit bij de betreffende cursus anders is aangegeven.

Oracle Database Administrator

Onze Oracle Database Administrator (DBA) opleidingen zijn afgestemd op het Oracle Certificatie programma.

Oracle Database Operator

In veel organisaties werkt men met een Oracle database als onderdeel van een pakket, waarbij diverse database beheeraspecten door de software leverancier worden verzorgd. De resterende taken rondom de database, zoals userbeheer en backup, die nog door de organisatie zelf moeten worden uitgevoerd, hebben wij gebundeld onder de naam Database Operator (DBO). Hiervoor bieden wij de opleiding Oracle Database Operator aan, waarin naast de Oracle Database Architecture vooral deze zaken behandeld worden.

Daarnaast kijken we uit naar mogelijkheden om trainingen meer af te stemmen op de vele Centric applicaties. Met dit soort samenwerkingen met grote leveranciers van applicaties, zoals Centric, proberen wij meer op maat oplossingen te bieden voor uw opleidingsbehoeften.


Ook onze SQL en PL/SQL trainingen zijn zeer de moeite waard voor hen die veel te maken hebben met Oracle omgevingen. En voor Oracle ontwikkelaars hebben we het hele scala van Forms, Reports en Oracle Designer. Voor deze onderdelen begeleiden wij momenteel voor een aantal ontwikkelaars van Centric IE een Oracle certificeringstraject.


Java Trainingen
Comp-aS biedt diverse Java trainingen aan waarmee u een gedegen kennis op kunt doen van Java of JEE. Staat de Java cursus van uw keuze er niet bij, zoekt u een training op maat, of wilt u meer informatie? Neem dan contact met één van onze opleidingadviseurs. Zij helpen u graag verder.


Klik hier of kijk op onze opleidingen pagina voor het actuele cursusaanbod
en de verschillende opleidingsmogelijkheden.